Goede moed is hier altijd goed!(of noodzakelijk) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Hannah Askes - WaarBenJij.nu Goede moed is hier altijd goed!(of noodzakelijk) - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Hannah Askes - WaarBenJij.nu

Goede moed is hier altijd goed!(of noodzakelijk)

Door: Hannah

Blijf op de hoogte en volg Hannah

19 Februari 2008 | Nederland, Amsterdam

Good afternoon everybody!

Omdat het weer tijd is voor een verhaaltje hier eerst maar eens een weeroverzicht: Nu schijnt de zon, hier en daar een wolkje en een lekker windje!
Afgelopen week was het helaas niet zo zonnig.. We hebben een regenachtige weekje gehad, af en toe een flinke bui en veel wolken. Wel lekker dat het in de middag een keer niet zo bloed heet is!

Het was een drukke week vorige week.
De kinderen waren gelukkig ook weer lekker druk dus dat hielp fijn mee...
Woensdag en donderdagmiddag heb ik mijn Engels bijgespijkerd in de workshop Engels! I have been once en I was yesterday! Best leerzaam en erg gezellig met de collega's van allerlei scholen! Een nadeel was dat het van 2 tot 5 was dus ik ook echt een hele lange heb gemaakt.

Ik heb een paar Nederlands lessen gegeven en wat wiskunde met een paar kinderen apart gedaan. Het ging op zich wel leuk alleen is het niveau verschil zo groot dat lang niet iedereen begrijpt waar het over gaat. Lln hebben nogal last van een languagegap!

Donderdag was het een groot feest op school, Valentijnsdag is hier een big issue! Vooral wat eten betreft...De meisjes uit mijn klas hebben samen met teacher Hilary gekookt, rijst, kip,kip, sla, chocoladetaart en weet ik wat nog meer. Ik mocht de jongens gezellig bezig houden. Om 8 uur zouden ze tegen een andere groep basketballen maar dat feest ging niet door.. De hele morgen heb ik ze maar een beetje gelaten ik kreeg de eerste maaltijd aangeboden van de andere klas, rijst met kip en sla.. Om 11 uur zijn we samen gaan eten, ik heb de maaltijd maar geskipt. Ik kreeg een stuk heerlijke cake aangeboden van het schoolbestuur en ook kreeg ik een doosje bonbons!
Om 2 uur kreeg ik alweer een maaltijd aangeboden, rijt met kip voor de verandering! Ik had meer behoefte aan een oer Hollandse boterham met pindakaas!
Nadat iedereen uitgegeten was kreeg ik een bakje voor me dus ik vroeg heel verbaasd of we nog meer eten kregen, deze keer was het spaghetti met geitenvlees ofzo.. ik heb het maar meegenomen naar huis samen met een spaghetti maaltijd van de cycle 2 klas die ik eerst netes had afgewezen maar ik thuis wel in de magnetron kon gooien...Wat lief he! Er wordt hier goed voor me gezorgd en ik zal niet vermagert terug komen!
Zitten we lekker thuis voor de buis horen we een bekend klopje op de deur en ja het was buurman Tom! Hij had 3 wijnglazen bij zich en een fles zoete witte wijn! Rianne helemaal blij want de zoete witte wijn miste ze nogal! Gezellig met Tom boer zoekt vrouw gekeken en gekletst en rond een uurtje of 10 maar richting bed want het was een lange, zware maar leuke dag.
Wat een rare Valentijnsdag, zo zal ik em nooit meer mee maken denk ik!

Genoeg gegeten..op naar het stappen!
Met goede moed op naar Smoke Alley, hopend op wat meer mensen en leukere muziek! De muziek begon goed maar werd snel heel hard gezet terwijl er niemand op de dansvloer stond.
De mensen waren weer heel apart. Een beschrijving van een geinteresseerde man: Donker, eind 20 begin 30, niet knap, stinkende adem. Het begon gezellig met een praatje waarom we hier waren en dat hij graag een keer naar Nederland wil. Maar toen... Ineens heeft hij het erover dat hij op blonde dames valt en dat hij later gaat trouwen met een Nederlandse vrouw. Ik zeg netjes dat ik ook op blond val en al een vrien heb, en hij dus geen kans maakt. Maar deze man is niet voor 1 gat te vangen en hij blijft proberen want Once you had black, you never want back! jaja.. we waren niet overtuigd dus nadat hij ons gevraagd had of we ook kinderen wilden en hij Rianne wiet aangeboden had zijn we er maar snel vandoor gegaan! Hopelijk zien we die nooit meer terug!

Zaterdag zijn we druk geweest met wassen, vegen, en moppen zodat alles er weer spik en span uitzag!

Zondag heb ik lekker gezwommen, ik moet maar baantjes trekken om mijn conditie een beetje op peil te houden en mijn energie kwijt te kunnen.. na 52 baantjes vond ik het wel weer genoeg voor deze week!

Deze week weer met volle moed naar stage. Het was erg verrassend hoe lief ze kunnen zijn! Er werd gevraagd waarom ik geen oorbellen in had, ik zei dat ik daar geen zin in had en of dat dan altijd moet? Zegt een jongen(!!!): ja want dan zie je er mooi uit! haha ze letten dus meer op me dan ik dacht!

Vandaag zijn we gezellig met de kinderen naar de haven geweest! Wel leuk om te zien en ik heb ook ng het een en ander geleerd! Het meest aanwezige jongentje van de klas was niet op school gekomen vandaag dus het was heerlijk rustig! Eenmaal terug gekomen kwamen er 2 archeologen in de klas dus vandaag heb ik weinig gedaan.. morgen maar een nieuwe poging wagen!

Ik geloof dat ik alles wel weer verteld heb en ga maar weer eens iets doen! Strak krijgen we een lekkere maaltijd van de patatboer: Boerenkool met worst!! Hij is zo lief om voor ons te koken, scheelt weer afwas!

Ik groet u allen en see you later!!

Bye bye Liefs Hannah

• 19 Februari 2008 - 20:28

Rian:

Hoe kun je buurman tom nouw vergeten?????

• 19 Februari 2008 - 20:40

Hannah:

Ik weet niet hoe ik het hoogtepunt van de week kon vergeten maar het is al gefikst!
    Owja let niet op eventuele spelfouten en de foto's komen weer later:D

• 19 Februari 2008 - 20:55

Jorieke:

Hey meissies!!!
    Wat maken jullie allemaal mee! 's morgens aan de rijst...apart hoor!!
    Nog een week en dan hebben wij voorjaarsvakantie.
    Ik ben nu aan de vierde week begonnen en het loopt allemaal lekker.
    Ik sta voor de instroomgroep, dus de kleintjes der kleintjes...Erg leuk en heel uitdagend(denk dat dat van mij niets bij jullie is)...haha
    Meissies...enjoy your LIO!!
    Met mij gaat het erg goed, en met m'n vriend ook.
    Gisteren hadden we een half jaar...Time flies!!
    Succes met de LIO en geniet van de sunshine...JUllie hebben al veel meer gezien, dan wij in een jaar volgens mij...Ciao ciao en baci baci!
    Liefs Jorieke

• 19 Februari 2008 - 23:37

Rozie:

Hej Hannaast... leuk man, gaat al stuk beter met die kindjes he... neem je dr nog een mee naar huis? Maar bij jou ook 7 kilo dr aan, met al die chocolade haha

Hier op curacao is het te vet, veel stappen en feesten en ook nog een beetje stage natuurlijk. Stage is ook erg leuk, veel leuke collega´s ook. Kom je nog aanvliegen,, kun je de parties zelf ervaren haha. Succes daar skattiej!

x

• 20 Februari 2008 - 14:29

Alie:

Ha han,

Leuk verhaal,dus je vermaakt je wel.
    Goed om te horen.
    En altijd fijn als er voor je gekookt wordt.
    Hier alles wel.Het weer is best lekker vandaag,alleen de temp. is nog wat aan de lage kant. Succes verder en doe ze de groeten daaro!!

Liefs oe vooroede moatie.

Ps heb je je mooie nachthemd al een keertje aangehad?

• 20 Februari 2008 - 20:32

Henny:

ha die hannah was de boerenkool net zo lekker als van je moeder.wel makkelyk als je zelf niet hoef te koken.had ik gisteren rianne mooi tuk dat nieuwsgierige aagje ze was ermooi ingetrapt we wachten opje foto,s verhaal is weer mooi doe voorzichtig met die mooie kerels daar. groetjes

• 21 Februari 2008 - 14:59

Pa:

Moet ik nu op de site lezen dat je een vriend heb, nou dat had je wel even aan ons kunnen vertellen hoor. Hoe gaat het met het eten trouwens, nog steeds aan het pieren of leer je al om alles maar gewoon te gaan opeten?

• 22 Februari 2008 - 11:48

Linda:

He Hannah,
    gelukkig, jullie hebben ook een keer regen haha!
    Maar verder gelukkig allemaal leuk... Have fun!
    Kus linda

• 05 Maart 2008 - 12:36

Afina:

hey Hannah,
    al een poosje niets meer van je gehoord maar alles gaat goed? ik heb net met je moeder zitten chatten, wist niet dat jij zulke moderne ouders had.(grapje) je komt toch wel evn over voor het verjaardagsfeest van oma he? of moeten wij maar een borrel op jou drinken?
    hier is alles ok, Hanneke en Steven hebben een huis gekocht in Meppel, als jij terug komt zullen ze hard aan het klussen zijn.
    nou veel plezier nog daar in de warmte en tot ????
    groetjes Afina

• 06 Maart 2008 - 10:48

Mama:

he hannah waar blijven je verhalen en foto,s we willen zo graag weer nieuwe dingen zien.
    groetjes mama

• 06 Maart 2008 - 17:00

Rose:

Heeej hannaast... K-pasa.. Hoe is het daar dan, was net je aan het krabbelen kreeg ik een krabbel van je mams...leuk he. Ze vroeg of ik daar echt was op stage te lopen haha schattig.
    hoe is het met jou dan? Ik w8 met smart op een nieuw verhaaltje hoor!
    Maar goed... dat komt nog wel!
    Nog leuke mannen daar???
    x

• 07 Maart 2008 - 10:50

Josien:

Hannaast! Wat leuk dat je een kaartje heb gestuurd! Heeft wel f geduurd voordat ie over was volgens mij, maar superleuk! Alles goed daar? Heb je de kindjes al onder de duim? Wel laten zien wie er de baas is he! Heb je al leuke locals gespot? En leuke kroegjes? Hier is alles goed, weinig nieuws, vanaaf weer een ouderwetse vrijdagaaf, behalve dat jij en Rose er niet zijn... Veel plezier de komende tijd! Kus!