Van Saba naar Curacao!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Hannah Askes - WaarBenJij.nu Van Saba naar Curacao!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Hannah Askes - WaarBenJij.nu

Van Saba naar Curacao!!

Door: Hannah

Blijf op de hoogte en volg Hannah

23 Mei 2008 | Nederland, Amsterdam

Hey lieve mensen!

Weer ff een update van de afgelopen drie weken! Drie super leuke en drukke weken!

Mijn ouders en allerliefste zusje zijn gezellig op bezoek geweest!! Het was erg leuk om ze weer te zien!
Als eerste werd ik helemaal upgedate door Ryanne, alle leuke nieuwtjes uit het mooie Dalfsen, en natuurlijk de stand van de voetbalzaken. Die zijn weer helemaal bij!
Daarna werden alle Nederlandse lekkernijen voor de dag gehaald, hagelslag, stroopwafels, Dalfersmoppen, dropjes en nog veel meer lekkers!
Dinsdag moesten we nog hard aan het werk, en ik wel heel hard want ik stond er alleen voor en de kinderen hadden er helemaal geen zin meer in, ze wilden graag vakantie en werken en luisteren hoorde daar niet bij.
Gelukkig die dagen gaan ook voorbij en dan is het fijn om te weten dat je 3 dagen vrij hebt(+ weekend) en dat we weer ff van het eiland af gaan.
Woensdag was het zover. We zijn met z'n vijven naar Saba gegaan. Een super mooi eiland met een hele korte landingsbaan, maar 400 meter.. Gelukkig viel de landing mee. Van te voren werd ik door een aantal collega's gewaarschuwd voor de landing maar het ging allemaal heel soepel.
Als eerste hebben we daar een auto geritseld omdat het een grote berg in de zee is was het niet echt te doen om maar 100m. te lopen. laat staan een kilometer of 2 naar het volgende ‘dorpje’.
Het huisje was ook mooi, weer es wat anders dan op Sint Eu! Mooi balkon erbij, dus wij ff lekker chillen op het balkon en genieten van het uitzicht, zien we ineens een raar groot beest over de weg lopen.. Wij gauw foto's maken en op pad om het mooiste plaatje te schieten van deze eerste echte leguaan die we zien sinds ons verblijf op de Antillen.
Toen maar ff het eiland over getoerd.. Oftewel de weg volgen tot het strand en dan een stukje achterwaarts terug om dezelfde weg naar huis te gaan. Er waren weer super mooie golven en een lekker zonnetje dus we hebben ff lekker van het uitzicht kunnen genieten.
Omdat het Koninginnedag was hoopten we op een mooi feestje maar helaas... Geen kinderspelletjes of optocht op Saba, wel hing er overal langs de weg de vlag uit!
Bij gebrek aan winkels op Sint Eu, hebben we meteen alle winkeltjes van onder tot boven bekeken. Nog leuke wat souvenirs gekocht en toen was het tijd om de supermarkt leeg te kopen die toch nog open was en de komende dagen de deuren gesloten hield.
New day, new chances! We werden als vanouds wakker gezongen door mijn lieve mama! Altijd leuk, ookal is het nog maar 8 uur.. Gelukkig beloofde het een mooie dag te worden en zijn we op pad gegaan om de hoogste berg van Saba te beklimmen, de Mount Scenery! Hop, hop, hop, dat was toch wel een behoorlijk hoge top.
Met volle moed gaan we op pad, we hebben voor een andere route gekozen via een ander bergje, (eigenlijk een omweg) maar wel de weg met het mooiste uitzicht! Hier waren wel alle mooie plantjes, bloemetjes en bomen te zien die je verwacht in een tropisch regenwoud. (Dit was niet echt het geval in de Quill.)
Eenmaal op het punt aangekomen waar we naar boven konden om de top te beklimmen of via de reguliere route naar beneden konden, zijn Rianne en ik naar beneden gegaan om lekker wat te eten en de drie resterende fanatiekelingen (volgens mijn laptop uitslovers) zijn doorgegaan tot de top! Wat een toppers toch weer…
Rianne en ik hebben lekker gegeten, zijn nog op de foto gekomen voor de website van de Ecolodge en hebben in een huisje mogen kijken. Heel primitief, een paar bedden en een wastafel ongeveer maar het zag er wel leuk uit!
De volgende Avond nog lekker uit eten geweest, na al die wintermaanden zonder stampot was er heerlijke hutspot te verkrijgen met een gehaktbal! Heerlijk die Nederlandse kost!
Zaterdagmorgen moesten we alweer naar huis, wat toch wel weer lekker was. We zijn ons plekje op Sint Eu echt al gaan zien als ons tweede huis. Na alle toestanden die het inpakken, niet te laat willen komen en andere zenuwtrekjes en spanningen met zich meebrengen, komen we ruim op tijd op het vliegveld aan. We konden nog even naar een stukje zee vlakbij het vliegveld om nog ff te genieten van de zee op Saba. Zitten we net te genieten, komt er een jongen de zee uitlopen met een harpoen en daaraan een klein haaitje! Het zag er heel zielig uit maar ja, als je voor het eerst een haai ziet is dat toch wel interessant. Dus allemaal foto’s gemaakt en de angst overwonnen om een haai te aaien, voelt echt heel apart aan.
Hup,hup het vliegtuig in, camera en fototoestel in aanslag en gaan met die banaan. Op naar huis!

De rest van het weekend, lekker naar het strand geweest, nog voor school aan het werk en lekker luieren en natuurlijk nog meer kletsen en bijpraten met de overgevlogen familie!
De rest van de week moesten we hard aan het werk, het zit er nu bijna op dus we moesten ff wat dingetjes afmaken.
Nog een paar keer met paps, mams en beide R(i/y)anne’s uit eten geweest en toen was het alweer maandag en moesten we afscheid nemen. Gelukkig viel dit niet te zwaar aangezien het nog maar 3 weken meer was en het dus meer leek dat zij deze keer op vakantie gingen en wij achter bleven.
Sinds hun vertrek hebben we inmiddels hebben we een paar leuke JEEJ!!! Momenten te pakken!
Als eerste: We gaan morgen naar CURAÇAO!!!! We hebben maandag besloten dat het toch wel erg leuk zou zijn en hebben meteen geboekt. Dus van zaterdag tot woensdagmorgen zitten we bij Rose om eens van de Antilliaanse stapperij en witte stranden te genieten!
Rianne gaat met me mee om de cocktails, ligstoelen, witte stranden en natuurlijk de knappe donkere mannen met stralend witte tanden!
Ten tweede: We hebben ons DCBO verslag ingeleverd en kregen een paar dagen te horen dat we deze met een voldoende hebben afgesloten en de cijfers naar de cijferadministratie zijn doorgestuurd! Nu heb ik dus alles gehaald en is deze stage de laatste stap tot afronding!!
Ten derde: (Voor Rianne) Rianne heeft haar AGZ verslag afgemaakt,(eindelijk:P) en nu moet ze alleen nog hopen op een reactie dat ze een voldoende heeft.. Ook Rianne is dan bijna helemaal klaar!
Ten vierde: We hebben afgelopen week heerlijk gescoot-toet!! We hebben het lopen wel gehad en dus maar een scooter gehuurd. Helaas ging niet alles van een vleien dakje… Vrijdag avond wilde ik de Smoke Alley betreden, maar deed dit wel heel mooi… Ik miste een tree en ineens lag ik op de grond.. Enkel verzwikt en deze avond werd er door mij niet meer gedanst. Volgende dag, half 9, op de scoot-toet naar het ‘ziekenhuis’. Is er nog geen dokter aanwezig dus of we om half 11 terug wilden komen. Tussendoor ff verder geslapen en toen opnieuw naar het ‘ziekenhuis’. Het duurde even voor we aan de beurt waren maar gelukkig was het erg gezellig in de wachtkamer.. Eenmaal bij dokter Odongo aangekomen ging hij er ff aan trekken en vertelde me dat het niet gebroken was(Gelukkig… had ik zelf ook nog niet bedacht..) en dat we ff naar het kamertje ernaast moesten gaan en dat ik daar dan verbonden zou worden. Wachtend in een ijskoude aircolucht, komt er eindelijk een zuster aan die mijn voet wel even zou verbinden. Alleen was er een klein probleempje.. Er was geen goed verband en dat moest ik bij de ‘apotheek’ ophalen. Deze ging alleen om 12 uur pas open. Dus even een klein verbandje erom en toen maar weer naar huis om straks weer terug te komen. Met recept voor Voltaren en verband op zak voor de derde keer op pad en toen ging het gelukkig wat sneller. Wat een morgen.
Verder met de JEEEJ!! Momenten.
5. Onze stage dagen waren we aan het aftellen, nog 4, 3, 2, 1 en toen zat het erop!! We hebben het gedaan, en doorstaan!! Ook hebben we onze eindbeoordelingen binnen en deze zijn allebei helemaal SUFFICIENT! (We hebben het dus gewoon gehaald!!)
JEEJ-Moment nummer 6: Gisteravond hebben we bij Bert en Gerdijanne gegeten en we hebben heerlijk kaasfondue gegeten. We waren nog niet zo enthousiast toen we het hoorden, boeren als we zijn.. Maar het was echt heerlijk! Nog een meevaller op deze avond, we mochten de auto nog wel een dagje lenen! Hier zeggen wij geen nee tegen en dus hoeven we vandaag alweer niet te lopen. Gelukkig maar want het is aardig aan het regenen vandaag.. Was wel tijd want de afgelopen weken heeft het heel weinig geregend.
Als laatste: Gister was de laatste dag op school, ik werd ineens heel blij onthaald op school maar ze kwam me vertellen dat ik de klas niet in mocht. Ze hadden de klas en het bord mooi versierd. Ook kreeg ik van de kinderen allemaal leuke cadeautjes, lieve briefjes en een gedicht. Ze hadden er een hele speurtocht van gemaakt, kijk in het bureau voor de volgende aanwijzing, en zo kreeg ik allemaal aanwijzingen om de cadeautjes te vinden. Echt heel grappig, de kinderen hadden het allemaal zelf bedacht dus ze waren toch wel een beetje gek met me! Gelukkig maar!!
Daarna we hebben allemaal leuke Hollandse spelletjes gedaan. Koekhappen, aardappelrace, zaklopen, bingo en nog meer leuke dingen. Het was duidelijk dat de kinderen niet gewend zijn om spelletjes te spelen zoals we dat in Nederland doen maar toch de meeste kinderen deden heel leuk mee en hadden de grootste lol!
Twee kinderen uit de zesde klas hebben voor ons pannenkoeken gebakken en die smaakten ook erg lekker! Al met al was het een hele leuk en geslaagde dag!

Nu heb ik volgens mij alles wel weer benoemd! Het zit erop en het is VAKANTIE!!!
Vanaaf voor de laatste keer naar de Smoke Alley! Met een beetje geluk komen de collega’s ook nog langs en maken we er een big party van! Maar niet teveel alcohol want morgen moeten we al om 7 uur inchecken om naar Curaçao te vliegen. Misschien dat we maar in een keer door gaan! Die paar uurtjes slaap, zullen ook niet veel helpen.
Zo het heeft al met al 2 dagen geduurd voor het hele verhaal af is, dus tijd om het nu te plaatsen. Woensdag en donderdag zijn we voor het laatst op het mooie Sint Eu en dan zit het hele avontuur er alweer op.. Eerst nog naar CURAÇAO!!! Haha nu maar ff de koffer inpakken!!

Groetjes, liefs en Adios iedereen! En Rose: See you soon!!!
(Alle foto’s komen er ook weer zo gauw mogelijk bij!)

• 23 Mei 2008 - 18:17

Henny:

ha die hannah dus toch nog even een verhaal,allereerst gefeliciteerd met de behaalde resultaten goed gedaan hoor,ik weet zeker dat je na dit avondtuur overal voor de klas kunt staan.maar nu eindelijk vakantie geniet ervan en let je een beetje op rian met al die mooie zwarte kerels met hun mooie gebitjes ha ha.heel veel plezier daar bij je vriendin groetjes en een dikke kus.

• 23 Mei 2008 - 18:33

Mama:

Gefeliciteerd, met het behaalde resultaat, geweldig.
    Veel plezier op curacau, en doe roos de groeten.
    Tot volgende week zaterdag.
    liefs van ons allemaal

• 25 Mei 2008 - 02:09

Rose:

Hej Hannaast, je zit nu gezellie bij mij op bedje, zometeen gaan we los bij Mambo. Morgen strandhangen en wet 'n wild, kortom genoeg te stappen en feesten. Wat we tevens gaan doen is; heeel goed opletten en op elkaar passen en voorzichtig doen :).
    Daaag
    x

• 27 Mei 2008 - 07:13

Dirry:

He han, gefeliciteerd joh! geniet nog maar ff lekker van je vakantie in curacao! Tot snel

• 28 Mei 2008 - 16:14

Henny:

ha die hannah als je dit leest zit je grote avondtuur er bijna op vrijdag ga je de oceaan weer over en zaterdag slaap je weer in je eigen bedje.zal best weer even wennen wezen maar toch ook weer heel gezellig denk ik .nou meis een hele goeie terug reis. groetjes henny en jan.

• 01 Juni 2008 - 20:19

Ryanne:

Wat een leuk verhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal zus!:D