Singapore
Door: Hannah Askes
Blijf op de hoogte en volg Hannah
05 Januari 2013 | Singapore, Singapore
Hier toch een bericht om jullie op de hoogte te houden, ik weet niet hoe lang ik het vol ga houden, maar heb er nu nog wel zin in!
We zijn dinsdag 1 januari aangekomen in Singapore, een heel bijzondere stad. Er lopen hier heel veel verschillende mensen rond, veel Indiers, Chinezen, Japanners, Indonesiers, en weet ik veel wat nog meer. We kijken iedere keer als we in de trein zitten of op een bankje uitrusten onze ogen uit.
Het is een schone stad, er ligt weinig afval op de grond. Toch voelt het niet altijd even schoon aan als er overal eten wordt klaargemaakt en in de open lucht klaarligt om verkocht te worden. Ook gaat alles er hier vrij gemoedelijk aan toe, sommige mensen hebben wel haast, maar we hebben niet het idee dat we ieder moment beroofd kunnen worden of wat dan ook.
Dinsdagavond zijn we aangekomen in ons hostel, die moeilijk te vinden was omdat het aangegeven werd met een A4-tje boven een deur.. Mooi dat het kan. Het is hier prima, we slapen meestal goed, hebben geen last van anderen op de kamer en kunnen snel de trein in.
We zitten in de buurt Geylang, een echte lokale buurt, wat ons al meteen opviel toen we rondliepen om wat te gaan eten. Overal mensen op straat, heel veel geuren op straat, eten en afval... niet altijd even lekker. Maar wel heel bijzonder om te zien. We hebben ons bij een Chinees naar binnen gewaagd en een heerlijke Lemon Chicken gegeten. Dit kenden we al van Sint Eustatius, dus dat kwam mooi van pas!
Woensdag zijn we naar Marina bay geweest, een heel toeristisch gedeelte van Singapore, alles is ook meteen 3x zo duur. We zijn boven op de Marina Bay Sands geweest. Waar een enorm gaaf zwembad bovenop 3 wolkenkrabbers gemaakt is. We mochten helaas niet zwemmen. Onze poging om gewoon in het hotel met de lift omhoog te gaan was helaas ook mislukt, op de 51e etage werden we tegen gehouden door een medewerkster die ons terug naar beneden bracht zodat we konden betalen...
De hele dag verder rondgelopen, lekker in het park gelegen, gelezen en gekaart. Een heerlijk begin van de vakantie!
Donderdag hebben we heerlijk dagje op het strand van Sentosa Island doorgebracht. Op een heerlijk wit strand konden we het onder de palmbomen en bij het water goed volhouden. Toen het aan het einde van de dag even regende en weer onweerde koelde het weer wat af, wat wel lekker was. Onweer is hier niet iets om voor te schuilen, iedereen gaat rustig door met wat hij doet en verstelt de parasol, zodat je niet nat wordt.
Vrijdag zijn we naar de dierentuin geweest. Ietsjes groter dan Dierenpark Emmen.. Het is een erg gaaf aangelegd park, het lijkt meer op een regenwoud en ligt rondom een heel groot meer. We mochten ook even een kijkje nemen in het nieuwe panda resort, niet heel interessant.. Er waren maar 2 panda's en een rode panda. Wel leuk dat we ze gezien hebben. Na weer heel wat geslenter zijn we toch ook maar even doorgegaan naar Orchard road. De grootste winkelstraat met alle bekende merken, Gucci, Rolex, Louis Vutton, maar gelukkig ook de H&M. Niet dat we ergens naar binnen zijn gegaan. We kwamen er voor de mooie kerstverlichting, de hele straat was rood verlicht. Het leek er meer op dat we in China waren.
Vandaag hebben we een hele tour gemaakt. We zijn begonnen in Arabcity, waar midden tussen alle huizen ineens een grote moskee staat. Leuker waren eigelijk wel de kleine souvenir winkeltjes die we eigenlijk nog nergens hadden gezien. Heerlijk even neuzen tussen alle souvenirs!
Daarna zijn we doorgegaan naar Chinatown, vol met de rode lantaarns en winkel na winkel vol met Chineze tierelantijntjes. Ook hier waren weer allemaal tempels. Prachtig om te zien!
We hebben op een lokale foodmarket wat gegeten, alleen er lopen was al een hele beleving. Kraampje na kraampje, met steeds bijna hetzelfde. Wij eindigden met Thai beef noodles, wat goed te doen was.
Op de terugweg hebben we een voetmassage gehad, wat erg kietelde, maar ook wel weer lekker was. Helaas was het effect van korte duur.
De volgende stop was Little India, hier ging het ook voornamlijk om eten, maar ook om heeeeeel veel jurken, gewaden of hoe je het wilt noemen.
Moe van het gesjouw hebben we een ongeveer een uur op een bankje bij een speeltuin gezeten. Die was het dichtst bij, maar het was ook wel erg leuk om de kinderen hier te zien spelen. We probeerden te raden waar ze vandaan komen, maar dat was erg moeilijk. Na weer een heerlijke cappuccino, wat inmiddels gewoonte is geworden, en daarna wat eten zijn we verder gegaan.
De laatste stop was de Singapore Flyer, een groot reuzenrad met mooi uitzicht over de stad. In het donker gaf dat wel een heel speciaal beeld met al die lichtjes.
Het was de laatste dag in Singapore, morgen gaan we door naar Maleisie. Ver komen we niet, zolang hebben we ook niet. We steken de rivier over naar Johor Bahru. Ik ben benieuwd wat ons daar te wachten staat!
05 Januari 2013 - 16:22
Linda:
Super leuk Han! En gewoon doorgaan met berichtjes schrijven :) Have fun! Xx -
05 Januari 2013 - 16:36
Janny Askes:
Prachtig dames, hebben jullie allebei ook een jurkje gekocht?
wel doorgaan met verhaaltjes schrijven hoor, wij hebben dat nodig.
liefs mama -
05 Januari 2013 - 17:38
Rianne:
Hè meid, haha komt je site toch nog van pas :) super leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven! Geniet er maar lekker van en alvast heel veel sterkte in het ontzettend warme Australië! Xx Rianne en Jeroen -
05 Januari 2013 - 18:50
Bettine Bremer:
Super leuk om te lezen Hannah!
Gewoon doorgaan met schrijven!!
Groetjes Bettine -
05 Januari 2013 - 19:07
Josien:
Jaa leuk Hannah en Ryanne! Klinkt goed, jullie hebben al veel gezien! Volgende week weer een verhaaltje :). Veel plezier en lekker genieten xx -
05 Januari 2013 - 20:44
Hans Gerritsen:
Klinkt heel leuk allemaal. Heerlijk zo'n rondreis. Geniet er van! -
05 Januari 2013 - 21:38
Afina:
hoi meiden, leuk om het verslag te lezen zelfs ik word bijna jaloers als ik die foto's zie! wie weet gaan wij ooooooooooit nog eens een keer zo ver weg :) maarre, wel blijven schrijven hè? leuk voor ons om te lezen.
veel plezier nog verder. groetjes. -
05 Januari 2013 - 23:03
Esther Rijsenbrij-meijer:
Wat heerlijk om je verhalen te lezen. Super. Geniet ervan. 10 jaar geleden heb ik hetzelfde gedaan met mijn zus, en we hebben het er nog over. Zoiets vergeet je nooit meer.
Veel plezier nog. Ben benieuwd naar je vervolg verhalen!
groet Esther -
05 Januari 2013 - 23:45
Marjan Van Dijk:
Ha Hannah met je zus en zo.
Leuk en bijzonder om te lezen wat je aan de andere kant van de wereld samen beleeft.
Lieve groet, Marjan -
06 Januari 2013 - 08:43
Aleks:
Leuk om te lezen hoe al die indrukken over jullie heen spoelen ;) Doorgaan... vooral doorgaan (ook met schrijven!) -
06 Januari 2013 - 13:29
Jennie Wilting:
Ik heb genoten van jullie verhaal/verslag van de reis. Ga er vooral mkee door, leuk voor ons.
Groeten uit Erm -
06 Januari 2013 - 13:34
Anneke Van Dijk:
He Hannah, wat een leuk verhaal. Blijf gewoon doorgsan met schrijven want het is leuk om te lezen. Ik ben echt wel jaloers! Geniet met vole teugen!! Nog een gelukkig nieuw jaar gewenst trouwens! Groetjes! -
06 Januari 2013 - 13:38
Aly Ensing:
Hallo dames, wat een leuk verslag. Ik hoop dat jullie dit leuk blijven vinden, want wij vinden het erg leuk om te lezen. Veel plezier daar. -
06 Januari 2013 - 14:26
Anneke Meijer:
Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken, Hannah.
Geniet ervan.
Groeten van Anneke Meijer -
06 Januari 2013 - 18:02
Marloes:
Leuk om te lezen Hannah! Mooie foto's ook!
Ben benieuwd naar het verhaal van volgende week :)
Heel veel plezier en genieten daar! Xx
06 Januari 2013 - 22:07
Rosé:
Hannihannah en Ryanne, helden...
Mooi verhaaltje!
Super al die nieuwe indrukken, en een limoen kippie is inderdaad altijd goed.,
Veel plezier in Maleisië!!!
Xxx -
07 Januari 2013 - 08:56
Yolanda:
Lieve Hannah en zus,
Wat gezellig om jullie verhalen te lezen, wat geweldig dat je dit allemaal kan/mag doen, geniet er samen van!! (mijn jongste dochter is gister vertrokken voor een half jaar)
Groetjes uit Zwolle, Yolanda -
07 Januari 2013 - 16:03
Henriette:
Hallo meiden,
Heel leuk om toch even een verhaal van jullie te lezen.
Geniet er van, de tijd gaat vaak veel sneller dan je denkt!,
Bij jullie is het ws mooi weer, hier somber en mieserig. Het weekend zal het wat winters worden.
Gr -
08 Januari 2013 - 20:06
Sanne (uitjeklas):
Lieve Juf Hannah
Ik vind het heel erg leuk om te horen dat U het daar zo leuk hebt.
Gaat U veel foto's maken daarzo?
Ik wens je heel veel plezier!!
Liefs Sanne(uitjeklas)
09 Januari 2013 - 18:38
Bram :
Hallo Juf Hannah,
wat leuk om je verslag te lezen en je foto's te kijken.
Met onze klas gaat het goed, en is het leuk daar?
groetjes: Bram
(uit je klas) -
13 Januari 2013 - 16:58
Leontine:
Hoi Hannah,
Ik dacht vanmiddag even aan je.Relaxend met een boek op de bank, schoot je zomaar even door mijn hoofd heen.
In Zwolle gaat het goed, behalve dat ik je natuurlijk vreselijk mis en de kinderen ook. De komende weken gaan we 4 VO scholen bezoeken, wordt vast leuk. We steken elke dag jouw kaars aan in de klas en hopen heel erg dat je ver weg van alle bosbranden blijft.
Hou je goed en veel liefs
Leontine