Turtle Dolly bezoekt Aruba
Door: Hannah
Blijf op de hoogte en volg Hannah
30 Mei 2009 | Aruba, Paradera
Hier eindelijk weer een update.. Zoveel spannnends is er volgens mij niet gebeurd maar ik zal een poging doen om alles weer samen te vatten in een verhaaltje.
Na het bezoek en carnaval kwamen al snel de ouders van Rianne. Het was erg gezellig om ze hier het eiland te laten zien. Voornamelijk restaurantjes. De Paddock was toch wel de grote favoriet. Iedereen die nog langs wil komen raden we toch wel hun hotel aan. Gezellig, klein en knus: Arubiana Inn.
De 2e week hadden wij ook vakantie, dus dat was wel lekker. Lekker luieren op het strand, of bij het zwembad, snorkelen. We hebben een bezoekje gebracht aan Palm Island. Een eilandje waar je lekker kan snorkelen, onbeperkt (vet)eten en drinken en bakken in de zon. Leuk om een keertje te zijn geweest! Ik heb kinderen die daar iedere maand ongeveer heen gaan, dus hoorde er steeds maar mooie verhalen over maar nu kan ik eindelijk mee praten!
We zijn ook heel actief geweest, we hebben namelijk de hooiberg beklommen samen met meneer Pander! Hennie bleef liever thuis bij het zwembad... Me moesten 500 nog wat treden de berg op.. Onze conditie was niet zo heel erg best, maar met een flink aantal adempauzes tussendoor zijn we toch best snel boven gekomen.
Daarna was het weer heerlijk rustig.
We hebben onze mooie geo tracker verkocht en een zwarte Suzuki Swift gekocht.. Dat was voor de Koningin is aangereden.. Hij is helemaal opgepimpt, mooie gekleurde lichtjes op de motorkap, en enorm dikke uitlaat die veel lawaai maakt. Maar hij rijdt een stuk zuiniger dan de jeep en daar ging het om. Hij reed 1 1 op 4, dus dat werd een beetje te gek.
We zijn vorige week op kraamvisite geweest bij Dushi! Ze heeft inmiddels 3 kleine dushies!! Ze zijn erg schattig, binnenkort maar weer ff heen. Gelukkig waren ze niet boos op ons, we zijn namelijk nooit met der naar de dierenarts geweest.
Dinsdagavond toen we net op bed lagen kreeg ik ineens een sms. Wil je een schildpad zien? Wij meteen het bed uit, eindelijk hebben we een echte letherback schildpad gezien. Het was meteen de grootste die op Aruba eieren legt. De schild was 1.65 meter, dan komt er nog een kop bij van ongeveer 20/30 cm denk ik, en een staart van ook wel 20 cm. Helaas had ze haar eieren al gelegd, maar het was heel gaaf om te zien hoe zo'n beest zich over dat mulle zand kan voortbewegen. Met enorme flippers drukt hij zich omhoog en naar voren en komt stukje bij beetje dichter terug bij de zee. Het was heel zielig, was het beest eindelijk in de zee, na een extra rondje bij het nest gemaakt te hebben om iedereen te laten denken dat het nest daar is. Staan er 5 palen in de zee, en precies daar knalt de schildpad tegenaan. Ging hij weer terug en een stuk over het zand ploeteren en een stukje verderop de zee weer in om een nieuwe poging te wagen. Het was echt fantastisch om dit te zien, binnenkort komen de eerste nesten uit. Dat wil ik ook erg graag een keertje zien!
Woensdagavond zjn we toch maar een keertje op stap geweest in de Paddock, ik had toch Nationale toets de volgende dag dus hoefde alleen maar te kijken of iedereen werkte.
Het was erg gezellig, helaas ben ik niet zo bestand meer tegen alcohol, laat staan Tequilla! De volgende ochtend was ik niet zo fit. Ik ging werk nakijken tijdens de toets, en ik kon me echt niet concentreren op de letters, dus ik kijk omhoog de klas in en toen werd ff zwart voor me ogen... Gelukkig trok het snel weg, de kinderen zeiden niet: 'Juffrouw wat kijkt u raar.' Dus ze hebben niks doorgehad. Voorlopig maar ff niet door de week op stap.
Donderdag had ik na school kampoverleg, zijn we tot 4 uur op school geweest ofzo. Daarna maar ff eten bij de Paddock want ik moest half 7 weer op school zijn en Rianne moest tennissen. Weer naar school, tot 9 uur gezeten, en daarna nog even met Patrick mee een biertje drinken. Hij zou me naar huis brengen maar het biertje stond eerder op de to do list dan mij naar huis brengen. Maar het was wel gezellig dus na een biertje kon ik lekker gaan slapen.
We zijn inmiddels even niet zo fanatiek meer met het tennissen, maar we hebben toch ook weken dat we 3 keer in de week op de tennisbaan staan. De dubbel competitie stelt nog niet zo veel voor, alle dames zijn net zo slecht als wij, of nog slechter. Er zit weinig beweging in, dus dat kost niet zoveel zweet als de lessen. Wie weet gaat het over een paar weken wel heeel goed!
Vrijdag zijn we toch maar weer naar de Paddock gegaan. Het was wederom erg gezellig. Er stonden een stelletje dronken Engelsen gek te doen, altijd leuk om naar te kijken. We hebben van een Amerikaanse vrouw uit New York Wiskey leren drinken! Een shotje, en daarna een stukje lime, heerlijk! Haha
Daarna kregen we nog iets, de barman beweerde dat het ook wiskey was maar hij had het gemixt met iets. Wel lekker, daar niet van! Terwijl de deuren dicht gingen, mochten we nog even gezellig blijven zitten.
Vier uur vanmiddag werd ik wakker, geen koppijn, beetje lui maar verder nergens last van!
Morgenochtend voor school naar het zwembad, er is sportolympiade. Alle scholen op Aruba strijden tegen elkaar met allemaal soorten sporten. Maandag begint de eerste oefening voor kamp, een rooitocht. Lange wandeling door de natuur! Donderdag is het echt zo ver, de kinderen kunnen nu al bijna niet wachten. dus zal dinsdag en woensdag lekker druk zijn in de klas. Donderdag, vrijdag en zaterdag is het kamp. Thema is piraten en het wordt best spannend en vooral slopend!! Ik ben benieuwd hoe het zal zijn. Er zit een hele verhaallijn in het kamp, dus het is niet een beetje spelletjes spelen en lol maken.
Als het kamp voorbij is moeten we ook nog heeeeeeeeel hard werken aan de musical.
Volgens mij was dat weer een vrij compleet verhaal van de laatste gebeurtenissen. Ik ga zo lekker showeren en naar me bedje. Rianne is op stap met der marinier dus die zal voorlopig nog wel niet thuis komen.
Tot over 6 weekjes geloof ik al, dus de volgende update zal live zijn!
Dikke kus en knuffel!!! Hannah
Dolly is de schildpad van Boes Boes, ik wist geen andere bekende schildpad..
31 Mei 2009 - 09:44
Josien:
Jeej eindelijk weer een berichtje :). Fantastisch om zo'n schildpad gewoon in de natuur te zien. Je moet wel even je alcoholtolerantie ophogen voor je weer naar NL komt hoor, want zo te horen wordt hier wel wat meer gedronken. Daar heb je dan nog een paar weken voor en dan ben je weer thuis :). Leuk hoor, daar kijk ik wel naar uit! Geniet nog maar even daar van het zonnetje (het weer in Nl is op dit moment ook super) en succes met het kamp en de musical oefenen! Doeg, liefs Josien -
31 Mei 2009 - 10:11
Dirry:
Heej, wat leuk om weer wat van je te horen. Super zo'n schilpad. Succes met de laatste drukke weken en geniet ervan. Top dat we je over 6 weken weer kunnen zien. -
31 Mei 2009 - 13:08
Meneer Pander:
Best gaaf zo'n knoepert van een schilpad ben benieuwd hoeveel jonkies jullie zien.Ahum wat een officiele titel in je verhaal maar we zijn wel boven geweest.
Nu nog ff de laatste loodjes en dan kunnen jullie lekker gaan genieten van een lange vakantie maar eerst nog ff een klein klusje jullie huisje leeg halen.
Maar zulke stoere meiden draaien daar de hand niet voor om en wie weet krijgen jullie nog wel een beetje hulp van het korps mariniers, you never know. De groeten ook aan de buurman, hoe is het met hem?? en ook aan onze dochter en we zien jullie wel verschijnen op Schiphol over ruim 5 weken
Meneer Pander, wordt ook wel Jan genoemd -
31 Mei 2009 - 21:17
heey lieve dochter,
leuk dat je weer een verhaal geschreven hebt, daar waren we wel aan toe.
En wat gaaf dat je een schildpad hebt gezien, geweldig.
Nou nog even de laatste loodjes, en dan lekker vakantie, we komen je met z,n allen ophalen van schiphol, oma komt ook mee.
Groetjes en tot gauw mama -
01 Juni 2009 - 10:05
Zussie:
Yes sis, eindelijk weer een verhaaltje!:D Ik ben trots op je!
Tot over 38 dagen lieve grote zus! -
01 Juni 2009 - 20:38
Papa:
leuk om weer een verhaal van jou te lezen, het gaat goed merk ik, alhoewel dit toch de laatste worden he. Heb je ook nog foto's kunnen maken van dolly? doe de groeten aan Rianne
Ps 11op4 is wel heel veel hoor. -
01 Juni 2009 - 20:39
Papa:
De laatste loodjes bedoel ik -
05 Juni 2009 - 17:09
Hennie:
Hej Hannah,
Wat leuk om een verhaaltje van je te lezen! Wat fijn dat je het allemaal zo naar je zin hebt!
Succes met de laatste weken school en dan heerlijk genieten van je vakantie ook in het koude kikkerland :D
Tot horens, liefs Hennie -
06 Juni 2009 - 09:47
Henny:
ha die hannah nou weer een spannend verhaal wat een drankorgels worden jullie toch.straks in nederland wordt het afkikken hoor.
maar fijn om te horen dat het weer wat beter gaat.mooi dat jullie de schilpadden nog gezien hebben. nou meid de laatste loodjes suc6 met de musical en tot op schiphol groetjes henny p -
18 Juni 2009 - 13:25
heey hannah
nog 20 dagen en dan komen we jou van schiphol halen.
groetjes mama
23 Juni 2009 - 11:36
Mama:
heey hannah, succes met de musical deze week.
en tot over 14 dagen.
groetjes mama
10 Augustus 2009 - 07:56
Mama:
heey hannah, sterkte met verhuizen deze week, en met het opstarten van de werkzaamheden.
Je zit zo weer in het ritme, en voor je het weet...... is er weer een jaar voorbij.
liefs mama -
11 September 2009 - 20:59
Mama:
heey lieve dochter, weer bijna weekend?
We hebben hier heerlijk nazomer weer.
Dat is echt genieten.
Groetjes mama -
20 September 2009 - 17:12
Rose:
Hannaaaast.... updateje?????
Liefs x my -
22 September 2009 - 08:39
goedemorgen lieve dochter,
Van harte gefeliciteerd met je 22e verjaardag, ik hoop je vanavond nog even persoonlijk te kunnen feliciteren per telefoon of skype.
Fijne dag op school, en tot vanavond.
kus mama