Terug op Aruba
Door: Hannah
Blijf op de hoogte en volg Hannah
18 Oktober 2009 | Aruba, Paradera
Hier eindelijk weer een verhaaltje uit Aruba! Het duurde even maar ja hopelijk heb je dan ook wat…
De vakantie in het mooie Dalfsen was erg leuk, het was erg fijn om mijn lieve ouders, zusje, broers en vriendinnen weer even te zien! We hebben heel veel leuke dingen gedaan, in het kort bestond mijn vakantie uit: Shoppen en pizza eten met mijn lieve zusje, naar het station en gezellig bijkletsen met vooral Rose, Josien, Dir en Lin, tappen bij Normaal, familie barbecue, een weekendje Parijs, een weekendje Scheveningen, naar de musical Joseph met Rianne, nog meer shoppen, kano varen op de vecht, heeeeel veel triominos spelen! (Tja je moet soms wat;))
Na een heel gezellige en drukke vakantie in het mooie Dalfsen, was het toch wel moeilijk om afscheid te nemen.
Eenmaal op Aruba was alles toch wel weer heel snel gewend en normaal. Mijn klas is erg leuk en vooral lief! Er wordt zelfs gezegd dat het de liefste klas van de school is.. Heerlijk dus! Toch is het wel druk op school, er wordt van alles veranderd en dat moet allemaal meteen dus soms wel ff stressen. Gelukkig zijn de schooldagen vrij kort en kunnen we na het werk rustig nog ff naar het strand of in de hangmat liggen om bij te komen.
De eerste 2 maanden hebben we in Sunshine gezeten, een appartementencomplex met allemaal gezellige jonge lui, vooral studenten. Het is niet heel groot, dus het is echt een leuk groepje wat best wel hecht aan het worden is.
Samen liggen bijna iedere zondag standaard op het strand, pakken we de happy hours, gaan we gezellig uit eten of bbq-en in de tuin, en natuurlijk gaan we ook op stap! Wat we vorig jaar gemist hebben qua stappen halen we nu ruim in, maar je dus maar geen zorgen. Ook worden er genoeg foto’s gemaakt, die charter ik nog wel en dan kunnen jullie ook meegenieten van de mooie Sunshine soap. (Er gebeurt van alles, soms is het net een soap…)
We waren begonnen met salsalessen, dat hebben we ongeveer 6 lessen volgehouden, maar helaas was het niet echt een succes. Dat kun je beter doen als je een vaste danspartner hebt.. Toch kunnen we best een paar basisstapjes, dus we doen net alsof we heel goed kunnen dansen!
Ook ben ik weer een jaartje ouder geworden… Iedereen die een kaartje, krabbel, sms heeft gestuurd, heel erg bedankt! Ik heb alweer een mooie verzameling kaartjes, moet ze nog weer ff ophangen op me nieuwe kamertje.
Het was wel weer raar zonder familie maar gelukkig waren de buurtjes en Rianne heel lief. Ze hebben een lekkere slagroomtaart voor me gekocht en ook nog allemaal cadeautjes. Ik had ook nog een cadeau liggen van papa en mama voor in de klas en van Klaas Jan en Ilse, het boekje is echt heel leuk!
De kinderen hadden de klas helemaal versierd en stonden klaar met confetti en toeters om me te verrassen. Ook van hen heb ik weer leuke en lekkere cadeaus gekregen. We hebben gezellig film gekeken, popcorn en wat drinken erbij, erg leuk.
Thuis hebben we het rustig gehouden, lekker een borreltje gedronken en een hapje gegeten. De volgende dag moest er natuurlijk wel weer gewerkt worden..
Inmiddels hebben we ook al lekker vakantie gehad, en zijn we naar Orlando geweest. Vorige week zaterdag kwamen we daar op het vliegveld aan en wilden we de auto ophalen, maar helaas ging dat nog niet zo soepel. Rianne had haar rijbewijs vergeten en de boeking stond op haar naam dus mochten we de auto niet meenemen, ondanks dat ik hem wel mee had. Al had het gemogen als we een creditcard hadden, maar ja die hebben we geen van twee. Achteraf was het niet zo erg, want waarschijnlijk hadden we het hotel waarschijnlijk toch niet gevonden. De wegen daar zijn enorm groot, midden door de stad lopen 4 baans wegen, overal borden die de weg wijzen…en borden die reclame maken voor de weet ik hoeveel parken daar. Gelukkig wist de taxichauffeur de weg, en zijn we veilig aangekomen.
s’Avonds hebben we meteen de buurt verkend, we zaten erg centraal dus er waren genoeg souvenirwinkeltjes en restaurantjes.(Fast food natuurlijk, het blijft Amerika..)
We hebben onze ogen uitgekeken, de straat leek wel een kermis, overal lichtjes en geluiden, reclameborden en natuurlijk toeristen.
Zondag zijn we met een shuttle-bus naar Sea World gegaan, dat was echt super leuk! We hebben Shamu (Free Willy) twee keer gezien. Verder hebben we vrijwel alle zeedieren gezien die er mogelijk zijn, de foto’s zijn te bewonderen op mijn hyves.
Er waren hele leuke shows, het park was erg mooi aangelegd, maar van zo’n dagje slenteren wordt je toch wel moe.
s’Avonds ging de ontdekkingstocht van de International drive door, en toen waren we er wel achter, dat er net als in alle toeristische plaatsen, in ieder winkeltje ongeveer hetzelfde te koop was. Wel leuk, dat zeker!
Maandag kregen we om 11 uur telefoon van het reisbureau, ze had onze mail gelezen en zou de auto op mijn naam zetten. Tegen 2 uur konden we de auto wel ophalen, en misschien wel eerder. Ik zou een mailtje krijgen van de Avis als het rond was. Het bureau van de Avis was vlakbij dus we zijn er heen gelopen, en onderweg nog wat kaartjes en souvenirtjes gekocht en bekeken en een internetcafé opgezocht. Om 12 uur, geen mail, om half 1 geen mail.. dus ik bellen, alles was goed, alleen moest er uit Aruba nog een voucher gefaxt worden . Al met al, na veel gebel met Aruba en Venezuela, daar maken ze blijkbaar de vouchers, konden we rond 4 uur eindelijk de auto instappen. We zijn meteen doorgereden naar een mall, want in Amerika kun je natuurlijk ook goed(koop) shoppen. Die malls zijn ubergroot, alle merken die er zijn hebben volgens mij minimaal 2 outlet winkels in Orlando.
Dinsdag zijn we naar Universal studios geweest, dat waren meer attracties. Wel heel mooi aangelegd, maar niet echt heel bijzonder.
Woensdag zijn we weer wezen shoppen, ik heb ook maar een extra koffertje gekocht, dan kon alles in ieder geval weer mee naar Aruba.
Donderdag zijn we met de auto naar Cocoa beach gereden, daar nog weer geshopt in de Ron & Jon’s surfshop. Eindelijk een spijkerbroek gevonden die ik ook pas en me staat.. Daarna lekker op het strand gelegen, al was het wel heel warm. Het verkoelende windje uit Aruba miste ik wel een beetje. Er stonden een stelletje bijzondere Amerikanen in de zee die steeds riepen dat ze een grote vis zagen of een zeeleeuw. Wij geloofden er natuurlijk niks van, maar ze hielden het wel heel lang vol. Toch wel heel nieuwsgierig zijn we gaan kijken en ineens zien we op 5 meter afstand een !!!echte!!! zeekoe (manatee) zwemmen. Hij kwam even 5 seconden met zijn snuit boven water en ging dan weer een paar minuten onder. Natuurlijk moet je zoiets op de foto zetten, dus camera mee de zee in, zo dicht mogelijk in de buurt komen en dan hopen dat ie er scherp op komt. Daarna ben ik de pier nog even opgelopen om hem ook van bovenaf op de foto te zetten. Was wel erg apart om mee te maken.
Vrijdag moesten we alweer naar huis, met de auto naar het vliegveld, inchecken en wachten op vertrek. Tja, toen zat de vakantie er wel op, maar waren we nog niet echt uitgerust. Orlando is echt veel te groot voor 6 dagen.. Wel gaaf om een keer gezien te hebben.
Het was de bedoeling om zaterdag of zondag te gaan verhuizen, maar we moesten natuurlijk ook nog uitrusten op het mooiste Arubaanse strand en voor school bezig dus dat hadden we uitgesteld tot maandag. Helaas hadden we maandag meteen vergadering, dinsdag hadden we van half 4 tot half 7 Papiamento cursus. Erg leuk, een taal leren in een taal die je niet kent. Maar het moet vanuit school dus we hebben niks te zeggen.
Woensdag moest het er dan echt van komen, en nu zitten we weer in Patiri. Heerlijk met onze eigen slaapkamer, warm water, een zwembad en ja als het bijna 3 keer zo groot is dan we hadden bij Sunshine dan kunnen we toch niet klagen. De gezelligheid ga ik wel missen, maar die kunnen we natuurlijk altijd opzoeken!
Vrijdag was er feest op Sunshine, Aaron was jarig en Rianne en Marjolein zijn volgende week jarig. Thema was: ‘Proud to be fout.’ Iedereen was op z’n foutst gekleed en dat heeft hele uitgebreide fotoshoot opgeleverd! Super lichen. We waren ‘s middags de stad in geweest om ff wat foute kleren te kopen en dat was niet heel moeilijk. In het eerste Arubaanse winkeltje zijn we goed geslaagd en was ik voor minder dan 25 gulden klaar. Het was wel echt heeeeeeeeel fout! De stemming zat er goed in, en de biertjes waren snel koud, dus het was groot feest. Daarna nog een lekkere frikadel gegeten bij 080. Mmm. En rond een uurtje of 3 zijn we maar naar huis gegaan om lekker te slapen.
Volgens mij heb ik alle hoogtepunten wel weer benoemd. Het is toch weer een langer verhaaltje geworden dan verwacht, maar ja er was dan ook wel flink wat te vertellen.
In december komen we weer gezellig kerst en oud en nieuw vieren in Nederland! Ik hoorde dat er al een elektrisch deken op me bedje ligt, wat al een hele geruststelling is. Ik vond het in juli al zo koud..
Voor de mensen die graag een kaartje willen sturen, dat kan naar:
Papaya 9 apt. G-3
Paradera
Aruba
Voor nu is het weer mooi geweest, ik ga lekker slapen.
Dikke kus en knuffel!
Liefs Hannah
18 Oktober 2009 - 08:25
Dirry:
Heej Han! Leuk om weer eens een verhaal van je te lezen. Dat je naar Orlando bent geweest, wow! Top dat het weer leuk is in Aruba!
Ik spreek je!
Liefs -
18 Oktober 2009 - 09:17
Rozie:
hannaast wat een vet verhaal! jij vermaakt je daar wel als ik het zo lees haha. en hoe is het met de mannen daar? ben hopi benieuwd. ook super van die cursus joh! take care liefs x vanuit een veel te koud nl -
18 Oktober 2009 - 10:00
Zusje:
Zus!!
Wat fijn dat het zo leuk was in Orlando :) Ik ga meteen even de foto's op hyves bekijken!
Heb nu al zin om te trinominossen met kerst! :)
Dikke kusje van je allerliefste zusje! -
18 Oktober 2009 - 11:49
Jan P:
Mooi verhaal maar waar blijven de fotos. Ben ouwerwets weet je dus geen hyves. Wie weet wat niet is kan nog komen. We wachten nu op het verhaal van onze dochter, we kijken er naar uit groetjes
HJES -
18 Oktober 2009 - 19:36
Marloes:
Hee Hannah! Wat een leuk verhaal, en wat een vette dingen heb je gedaan! Je verveelt je voorlopig nog niet iig, dat is goed om te horen!:) Nou geniet van alle mooie dingen die je nog gaat doen en uiteraard ook van het warme weer!
Liefs -
19 Oktober 2009 - 09:29
Jennie:
Hallo Hannah,
Ik heb met plezier je verslag gelezen. Jullie genieten echt uitbundig! Heel fijn. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Weer vergeten! Een fijne tijd daar nog en misschien tot december.
Rudy en Jennie -
21 Oktober 2009 - 19:54
Pa:
hoi Hannah
leuk om weer een verhaal van jouw te lezen. Mooi dat alles goed gaat, en dat je een leuke klas hebt. Wij zijn net weer terug uit Limburg. Ryanne is ook nog 2 dagen geweest. En vandaag waren we nog in Maastricht aan't shoppen. En wie kwamen we toen tegen? Eddy en Ria, je ktijgt de groeten van hun.
nou tot horens maar weer.
liefs van je pa en ma -
09 November 2009 - 14:34
Mama:
hoi hannah, hoe is het alleen in huis, wel goed voor jezelf zorgen he!
groetjes, liefs en kus van mama -
09 December 2009 - 22:09
hoi lieve dochter,
even een berichtje van je moeder,tussen alle drukte door.
Nog even hard werken, rapporten oudergesprekken etc, en dan heb je vakantie.
sterkte nog even en tot over 14 dagen.
groetjes mama -
03 Januari 2010 - 22:36
Ryanne:
Lieve zus!
Ik mis je nu al..! En ik bedacht me net dat we helemaal niet getrinominosd hebben..:( Als je weer bent gaan we dat weer doen! En Wasgij puzzels maken;)
Succes op school!
Daaaaaag zus!
Dikke kus en knuffels van je allerliefste zusje!(K) -
06 Januari 2010 - 13:39
heey lieve dochter
even een berichtje uit een wit en koud, maar prachtig nederland.
hoe is het daar, weer terug in de warmte, ben je al weer gewend.
het is wel weer heel stil in huis hoor.
werkse en tot horens maar weer.
kus en knuffel van mama