Bon Bini Aruba!
Door: Hannah
Blijf op de hoogte en volg Hannah
08 September 2008 | Aruba, Oranjestad
Eindelijk een berichtje vanuit het verre maar ooh zo warme Aruba! Voor jullie me gaan vergeten…
De internetverbinding liet even op zich wachten, en nog steeds moeten we buiten internetten.. Maargoed dat hebben we er voorover om iedereen weer ff op de hoogte te houden!
Na een lange, turbulente vlucht kwamen we rond een uur of 7 lokale tijd aan op Aruba! Wij gauw door de douane heen en op zoek naar iemand die ons zou komen ophalen. Gelukkig was er een mooi bordje gemaakt, dus was zij snel gevonden. Meteen ff kennis gemaakt met de directrice van de school, en toen gauw de auto in.. Wat was het WARM!!! Op naar het huisje waar we voorlopig nog wel ff zullen zitten!
Het was moeilijk om bij te houden waar we nou precies zaten op het eiland, het enige wat we wisten was dat we aan alle kanten zee hadden, maar hoe we daar nou heen konden komen?????
Aangekomen bij het huisje, gastverblijf van de directrice van de stichting, en tevens onze buren, hebben we een mooie rondleiding gehad. (Erg kort, maar we hebben een gehad.)
Daarna samen met de buurtjes pizza gegeten, ff bellen en ook hier wordt et netjes thuisgebracht. Wat was et nummer ook al weer???
Heerlijk geslapen, Rianne wat minder, ondanks/dankzij de hitte. Het is hier orkaanseizoen, en ook al komen er hier geen orkanen, (Dat zeggen ze..) Het weer is er een stuk warmer door en af en toe is de wind helemaal weg. Gelukkig bestaat er dan nog zoiets als een zwembad in de tuin en daar maken wij dankbaar gebruik van!
Eerste paar dagen moest er het een en ander geregeld worden.. Veel papierwerk maar tot nu toe heb ik alleen een bankrekening.. Gelukkig kan het loon ergens heen!! Tot nu toe ben ik hier nog illegaal..Of dakloos, het is maar hoe je het bekijkt. In Dalfsen ben ik uitgeschreven maar hier nog niet ingeschreven..Van de week nog maar weer een rondje instellingen doen…
Donderdag voor et eerst naar school! Spannend!! Haha, toch wel een beetje want ik wist nog steeds niet welke klas ik zou krijgen. Na heel wat gedoe werd me vrijdag verteld dat ik de 6e klas krijg! Heel leuk groepje, al moeten ze het vele praten nog wel ff afleren maar daar zijn we mee bezig! Ze worden nu ff goed gedrild!
Gelukkig hebben we ook erg leuke collega’s, ze willen ons overal wel mee helpen en dankzij hen weten we alle goede adresjes om een auto te huren!
Vrijdag avond moest er natuurlijk gestapt worden, wij in onze mooie auto op zoek naar een parkeerplekje. Gelukkig waren we niet de enige die dat dachten… Een paar straten verderop kon ie kwijt en wij op weg naar Mambo Jambo! Wel een leuke tent en meteen toen we binnen kwamen hadden we al aardig wat bekijks, een knappe indiaan kwam ons in het Spaans vragen of we wilden dansen maar we hebben maar lief gelachen en bedankt. Daarna probeerden Carlos en nog een chappie hetzelfde, deze keer in het Nederlands, maar wij kennen geen salsa dus weer slaan we af. Deze jongens waren iets standvastiger en bleven gezellig staan. Deze slimme jongens wisten niet wat happy hardcore was en gelukkig draaiden ze bij de Paddock wel even wat mooie oude liedjes zodat we ze ook weer wat hebben bijgebracht. Rond een uurtje of 3 was het mooi geweest, zochten we onze bolide weer op en gingen richting huis. De wegen naar school, supermarkt en strand/kroeg weten we inmiddels wel te vinden!
Op dit moment hebben we onze 3e auto al! Een hele mooie gele koektrommel maar hij rijdt en is waterdicht. Nu nog op zoek naar een auto om te kopen!
Donderdag heeft het hier namelijk de hele dag geplensd, en niet zo zuinig ook. Alles stond onder water, hele wegen en kruispunten… En helaas was ook onze auto nat van binnen:s
’s Ochtends drupte het dak al een beetje maar ’s middags was het ook echt nat binnen..
Het was wel een flinke regenbui en het onweerde ook wel goed, maar Arubanen kunnen wel goed overdrijven.. Om half 12 stond de eerste ouder bij de deur van mijn klas om te vragen of haar dochter mee naar huis mocht, ze was nu in de buurt en anders moest ze straks weer helemaal hierheen komen. Als het hier regent is het verkeer hier nog meer chaos dan gewoon, maar daarom hoeft je kind toch niet eerder van school??? Maar goed 10 minuten later krijg ik het bericht dat wanneer ouders komen, zij hun kind mogen meenemen. Op de radio is namelijk gezegd dat alle ouders hun kinderen van school moeten halen. Er is alleen niet gezegd dat dit alleen gelde voor de HAVO… (Al weet ik nog niet waarom zij van school gehaald moesten worden..)
Op weg naar een van de mooie supermarkten, zien we een pizzeria, en na de boodschapjes denken we even lekker uit eten te gaan. De pizzeria leek meer op de MacDonalds en het was koud binnen dus zijn we verder gelopen want daar was nog eentje.
Dit was alleen niet het soort restaurant waar wij naar op zoek waren… Alleen kwamen we hier pas achter toen we zaten. Meteen werd een glas met water gevuld, ik als echte Hollander neem een slok en we krijgen de kaart om in te kijken. Binnen een minuut wordt mijn glas weer aangevuld! Er was maar 1 slok uit… Wij bestellen en wachten vol spanning af wat er komen gaat terwijl er drie obers rond ons dralen en alles in de gaten houden wat wij doen. We zitten namelijk als enige in de bewuste pizzeria… Ondertussen krijgen we heerlijke broodjes, vinden ze het jammer dat we alleen pizza komen bestellen en geen voorgerecht, en worden we flink op de vingers gekeken. Oh… wat ellendig.. De pizza was lekker maar echt ontspannend eten zat er niet in.. Na het betalen, alles was al van tafel gehaald alleen die bewuste glazen met water niet denk ik, dat water drink ik nog ff op en dan gaan we… Nee hoor, ik zet mijn glas weer neer, en weer wordt deze helemaal bijgevuld!! Gelukkig hoefden we niet voor dit alles te betalen en zijn we maar gauw vertrokken.
Het was de bedoeling om vrijdagavond nog weer ff op pad te gaan.. maar we lagen lekker te slapen en ik heerlijk de klok rond geslapen! Zaterdag weer ff lekker op et strand gelegen, mooie foto’s gemaakt en de geisers van Aruba ontdekt! Heel mooi! Stranden zijn hier echt WIT!!! En de zee is strak blauw!! Prachtig om te zien en heerlijk om van te genieten:)
Daarom moesten en zouden we zaterdag wel op pad, dat heeft me nog moeite gekost ook want mevrouw Pander wou der bedje niet uitkomen.. Gelukkig weet ik hoe ik daar mee om moet gaan, en binnen een half uurtje zat ze aan de Safari:) Wij op pad in ons mooie brikkie, op naar het feestgedruis! Zowaar zien we een bekende, de gymleraar van onze school. Samen op pad naar de Mambo Jambo waar we nog meer gezellige Nederlanders hebben leren kennen! Al met al een zeer geslaagde avond!
Zondag een beetje rondgereden en aan het strand gelegen, tja wat moet je anders met die warmte he!
Tot nu toe vermaken wij hier ons nog wel ff… Op die stranden zijn we nog niet uitgekeken en de school is heel leuk dus daar kunnen we ons zogenoemde ei wel in kwijt!
Waarschijnlijk ga ik van de week samen met Roy, nu adjunct directeur, had eerst mijn klas en Patrick mijn parallelcollega een potje voetballen!! Kijken wat ze ervan kunnen;)
Morgen weer naar school, kijken of ze weer zo lief zijn als vandaag!
Voor jullie, slaap lekker door, ik ga zo ook maar es richting me bedje..
Groetjes in het mooie Nederland, hoe is het weer daar eigenlijk? Vast geen 35 – 40 graden of wel.. Hoop het niet voor jullie. Lang leve de airco, het zwembad en de zee!!
Veel liefs en tot snel!! Kus Hannah
09 September 2008 - 07:12
Mama:
hhey han, mooi verhaal ik hoor het al jullie genieten met volle teugen en het werk is ook nog leuk, wat wil een mens nog meer.
liefs mama -
09 September 2008 - 07:18
Rozie:
Hej Hej
Nice story, fijn dat het je bevalt en ik kan het niet meer dan eens zijn met je mams!
Geniet ervan meis!!!
xxx -
09 September 2008 - 07:34
Linda:
Heey,
al weer heel wat meegemaakt hoor ik! Super leuk allemaal.. Succes en geniet er lekker van!
Xx -
09 September 2008 - 08:07
Ryanne:
Hehe EINDELIJK!! Dat duurde lang, maar wel een leuk verhaal:D Kan haast niet wachten;) Net zo'n mooie natuur als op st. eu? Niet teveel zoepn he lieve zus!
Dikke kus xx -
09 September 2008 - 11:34
Aal:
Ha han,
Leuk om je weer te volgen,Hennig an en drink er maar een op ons.Knuf van Eilmerik -
09 September 2008 - 14:06
Dave:
He Hannah!
Mooi dat je nu wel internet hebt! De tickets prijzen zijn aan het dalen dus er is een kansje dat ik langskom als het aanbod nog geldt. wat de andere twee doen weet ik niet.
Op dit moment is het in Nederland ook niet zo slecht weer kan zelfs de zon zien :) dus (over de afgelopen dagen zeg ik liever niks, maar dan weet je wel genoeg.
Heel veel les plezier en doe Rianne de groeten!
Greetz
Dave -
09 September 2008 - 20:03
Frank:
Hee Hannah,
leuk om iets te horen en te lezen dat het goed gaat. Hier ook alles nog prima en mijn Lio bevalt erg goed.
Voor wat betreft mijn bezoekje aan jullie sluit ik me helemaal bij Dave aan. De kans is er nog steeds als de prijzen niet te hoog worden.
Veel plezier nog en werkse.(ook voor Rianne)
xx Frank -
11 September 2008 - 23:03
Rian:
he schat, t is strak blauwe lucht geen strak blauwe zee:P xxx -
12 September 2008 - 19:12
Mama:
Heey lieve dochter, wat een prachtige foto,s, ik kan me voorstellen dat je voorlopig geen heimwee zult krijgen.
Wat die lege stoel betreft, ik denk dat ik daar wel even op wil liggen.
goed weekend groetjes mama -
13 September 2008 - 08:34
Henny:
ha ha eindelijk een verhaal fijn dat het zo goed gaat,het is allemaal heel positief.
het ziet er ook prachtig uit dus we komen echt wel op vakantie.
het weer is hier nu niet al te best het regent al de hele morgen ik word gewoon jaloers als ik de fotos zie.hannah doe het rustig aan en tot.........
groetjes van ons. -
22 September 2008 - 09:01
goedemorgen lieve dochter,
van harte gefeliciteerd met je 21e verjaardag.
Een gezellige dag toegewenst hopelijk kunnen we er volgend jaar weer bij zijn, maar we drinken er vanavond een op
liefs mama